Akibat Terlalu Taksub Kepada Anwar

Terkejut Apabila membaca laporan Malaysia Kini hari ini dimana Replika Anwar Ibrahim telah ditegakkan di Batu Caves. Walaupun ianya dalam bentuk Papan Lapis dan tidak berbentuk Patung 3 dimensi, ia masih menjurus kepada penyembahan berhala.Yang nyata replika ini dibangunkan oleh ahli PKR Batu Caves yang ditaja oleh ADUN Batu Caves sendiri iaitu YB Amiruddin Saari.

Walaupun ditegur oleh mufti Perlis, Ustaz Muhammad Asri, YB Batu Caves tetap bertegas untuk tidak menurunkan replika tersebut dengan alasan larangan terhadap perkara tersebut adalah khilaf ulamak semata-mata.Siapakah beliau untuk menyanggah mufti ? adakah beliau merasakan diri beliau berada di atas ulamak tersebut dari segi pengetahuan ugama. Ataupun beliau memang sekadar keras kepala untuk menegakkan pendapat beliau yang nyata salah.

P/S : Tok Gajah berasa amat risau tentang perkara ini. Adakah gejala seperti Al-Arqam yang menyanjungi Ustaz Ashaari secara berlebih-lebihan akan berlaku lagi di Malaysia.Harapnya tidak.Kepada YB Amiruddin, waspada terhadap perbuatan kita, jangan sampai tergelincir akidah kita.Sepatutnya tak jadi masalah untuk mengikut kata ulamak yang sekadar menasihatkan kita

Advertisements

3 responses to “Akibat Terlalu Taksub Kepada Anwar

  1. pencinta ulamak

    Assalamualaikum

    Saya tidak menyokong malah meluat dgn perbuatan ini. Namun begitu, perkara ini seperti mana yang ditegaskan, memang berlaku khilaf di kalangan ulamak (yang jauh lebih hebat dari Asri)… Kalau nak dibantah dari sudut taksub okla, tapi jangan dibantah khilaf yang berlaku (Asri memang terkenal tak faham khilaf tau).

    Wallahu A’lam

  2. anwar memang sakai dahla tua gay pulaktu….. habat btul …………..lain kali tak payah letak gambar dia ni ….. buat sakit mataje ….

  3. orang PAS dan PKR semua tak btul semua gay ikut macam anwar ibrahim ni gayyyyyyyyyy je kepada semua rakyat malaysia undilah UMNO tak payah undi pas dan pkr ni nanti kne plak liwat ngan orang tua ni …….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s